Si estás buscando herramientas o programas de transcripción gratuitos, este es tu sitio. ¡Así que sigue leyendo!

Cada día hay más contenido audiovisual y grabaciones. ¡Claro! Hoy en día cualquiera tiene acceso a un dispositivo de grabación. Algo que en el pasado era impensable. Sin embargo, cuando llega el momento de transcribir ese texto, no sabemos cómo hacerlo.

¡No desesperes! En este artículo te presento el top 4 de programas de transcripción gratuitos. Algunos de ellos también te servirán para crear subtítulos e incrustarlos en tus vídeos. Genial, ¿verdad?

 

Som-hi!

Els dos primers et permeten transcriure i subtitular els teus vídeos en línia:

Happy Scribe

Happy Scribe és un programa de transcripció i subtitulació en més de 119 llengües. Aquest programa és el teu si has de transcriure i subtitular vídeos. Té una interfície molt fàcil d’utilitzar. Si és la primera vegada que fas servir un d’aquests programes, és una gran opció.

Té un apartat de transcripció manual gratuït. 👉 Pots accedir-hi directament a través d’aquest enllaç.

També té una opció de transcripció automàtica de pagament. En aquest cas, hauràs de valorar si la inversió val la pena (IMPORTANT: no tots els vídeos i àudios es poden transcriure automàticament).

eina de transcripció online

WeTranscriber

WeTranscriber és un programa completament gratuït. És un programari completíssim que no només et permetrà transcriure i subtitular vídeos, sinó que a més té l’avantatge que permet compartir els projectes amb diferents professionals (transcriptor, traductor, corrector, sincronitzador…) simplement introduint-ne el correu electrònic.

totes les funcionalitats bàsiques, com el control de velocitat i volum de l’àudio, tecles d’accés ràpid, línia del temps, edició de subtítols, etc. Què més es pot demanar!

Els programes següents estan pensats per fer la transcripció de textos en mode local. Tenen una versió gratuïta:

FTW Transcriber

FTW Transcriber és un gran programa de transcripció manual, SIMPLE però EFECTIU. Pots treballar directament en Word o en el processador de textos que triïs. Té tots els requisits bàsics, com ara regulador de balanç, velocitat, volum…

Permet programar els temps automàticament, guardar configuracions per a diferents projectes, millorar el so, acoblar-hi pedals i molt més. A més, és fàcil d’instal·lar. Aquest programa és menys famós que Express Scribe, però des del meu punt de vista no només està a l’altura, sinó que, a més, té funcionalitats extra que el fan molt interessant.

Transcripció manual amb FTW Transcriber gratuita

Express Scribe

És un programa de reproducció d’àudio per a professionals, amb versió gratuïta. Té la funció de velocitat variable, dreceres de teclat, ús de pedals, permet utilitzar Word… Té totes les funcions necessàries per poder augmentar el flux de text transcrit per minut. És un dels programes més utilitzats (juntament amb FTW Transcriber) pels professionals de la transcripció manual. Amb qualsevol dels dos l’encertaràs.

Avui t’hem mostrat diverses opcions. L’elecció dependrà de les teves necessitats. Espero haver-te ajudat amb aquest article. Si tens qualsevol dubte, pots escriure’ns sense compromís a [email protected] o deixar-nos un comentari.

Finalment, et faig una recomanació personal. Si tens la intenció de transcriure un gran volum d’arxius d’àudio o vídeo, no dubtis a contractar les versions prèmium (sempre que la butxaca t’ho permeti); t’estalviaran una barbaritat de temps.

Salutacions, i fins al blog següent. T’espero! :)

Contacto